Следвайте Гласове в ТелеграмФренският министър на икономиката Брюно льо Мер пледира

...
Следвайте Гласове в ТелеграмФренският министър на икономиката Брюно льо Мер пледира
Коментари Харесай

Френският министър на икономиката пледира за повече китайски инвестиции във Франция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Френският министър на стопанската система Брюно льо Мер пледира по време на аудиенция в Пекин за повече китайски вложения във Франция. Призивът бе насочен в миг, в който някои западни страни са обезпокоени от тяхната икономическа взаимозависимост от азиатския колос, съобщи Франс прес.

" Казвам ви го най-откровено: китайските вложения са добре пристигнали във Франция, по-специално в региона на електрическите автомобили, батериите и енергийния преход ", съобщи Льо Мер.

" Ние желаеме да приемем огромни китайски вложения на френска територия, отчитайки кое попада в региона на суверенитета и кое не ", добави той.

Льо Мер направи тези мнения след среща с китайския вицепремиер, отговарящ за икономическите и финансовите въпроси Хъ Лифън.

Китайският представител пък изрази вяра, че Франция ще даде на Китай една по-справедлива и недискриминаторна комерсиална среда. Той акцентира, че китайските вложения във Франция са съдействали за основаването на 50 000 работни места.

Брюно льо Мер е в Китай във връзка икономическия и финансов разговор на високо ниво сред Китай и Франция -  годишна среща, която се провежда от 2013 година Форумът се организира за първи път още веднъж присъствено от 2019 година насам. На него дискутираните тематики бяха международната финансова непоклатимост, устойчивото финансиране на стопанските системи в развиване и справедливото отнасяне на задълженията, ролята на Световната комерсиална организация, климатичните промени, хранителната сигурност и биоразнообразието.

Утре Брюно Льо Мер ще посети Шънджън, където има огромни софтуерни компании.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР